Decentralno prezračevanje z rekuperacijo getAir

V dobro izoliranih stavbah je zračna cirkulacija zelo majhna, zaradi česar je nujno imeti zadostno prezračevanje. Pri odpiranju oken samo za kratek čas, z namenom, da spustimo notri svež zrak, lahko dostikrat povzročimo povečan nivo vlage v prostorih in posledično nastajanje plesni in škode na samemu objektu. Poleg tega plesen prav tako škoduje zdravju. Po drugi strani pa odpiranje oken za daljši čas pomeni izgubo dragocene toplote – toplota ketero bi morala izolacija zadrževati v prostoru.

Dobrodošli v revoluciji hišnega prezračevanja!

Dobrodošli v revoluciji hišnega prezračevanja

Prezračevalne naprave getAir so nova generacija lokalnega hišnega prezračevanja. Ključna prednost prezračevalnih sistemov getAir je enostavna vgradnja in visoka stopnja rekuperacije toplote. Naprava SmartFan je rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja. Tehnologija getAir temelji na inovativnih komponentah, ki zmanjšujejo hrup, optimizirajo pretok zraka, in učinkovito vračajo toploto v prostor.

Prezračevanje z odpiranjem oken je tako zelo neučinkovito iz energetske perspektive.

Ventilator odjava topel notranji zrak 70 sekund. Dragocena toplota se shrani v keramičnem toplotnem izmenjevalcu dokler ni dosežena maksimalna kapaciteta shranjevanja toplote.
Ventilator nato zamenja smer delovanja in začne v prostor vpihovati zunanji zrak. Pri tem mrzel zunanji zrak potuje čez segret toplotni izmenjevalec, kateri ima shranjeno toploto iz prejšne fate delovanja. Potem, ko je zunanji zrak sprejel vso shrenjeno toploto, ventilator ponovno zamenja smer in začne nov cikel.

Obstaja preprosta rešitev za ta problem: vgradnja lokalnega prezračevanja z rekuperacijo, kot je naprava getAir SmartFan. Z uporabo tovrstnega sistema lahko prihranite do 50% pri energiji za ogrevanje. Vse kar je potrebno za vgradnjo enote SmartFan je 162 mm široka izvrtina v steno. Tako ni nobene potrebe po zapletenih kanalskih razvodih. SmartFan je tako zelo fleksibilna rešitev, idealna za uporabo pri modernizaciji objekta. Prihranite pa ne samo denarja, ampak tudi veliko truda in časa.

Prezračevalni sistemi getAir delujejo v parih. To pomeni, da ena od enot dovajasvež zrak v prostor, druga pa odvaja odpadni zrak iz prostora. Po 70 sekundah pa se delovanje pri obeh napravah obrne. Prezračevalne naprave so med seboj usklajene preko napredne krmilne enote.